Vælg det rigtige WordPress webhotel

Indhold

Indledning

WordPress logo

Omkring hver tredje hjemmeside i verden er lavet i WordPress og man skulle derfor tro, at alle hostingudbydere, havde optimeret deres løsning til WordPress. Men sådan er det langt fra og der er meget du skal have for øje, når du skal finde det rigtige WordPress webhotel til at hoste din hjemmeside.

Du kan nemlig hurtigt vælge en billig udbyder, som overordnet set er ganske fin. Men når det kommer til f.eks. performance (altså hastigheden på din hjemmeside), så er der meget stor forskel på, hvordan de enkelte mainstream-hostingselskaber performer.

Det er dog vigtigt at sige, at langt de fleste hostingudbydere, opfylder de krav, der er til at køre WordPress. Mange af dem tilbyder endda at installere WordPress på dit webhotel med ét klik. Men mere om det længere nede.

I denne guide giver vi dig et komplet overblik over hvilke faktorer, du skal kigge nærmere på, når du skal vælge hosting til din WordPress hjemmeside.

Kan man køre WordPress uden webhotel?

Ja, det kan man godt – men så bliver den ikke udgivet på dit eget domæne. I stedet kan du køre en gratis løsning via WordPress.com, hvor du lader siden ligge hos dem.

Det har dog den begrænsning, at du ikke får din hjemmeside ud på dit eget domæne, når du vælger at køre uden et WordPress webhotel. I stedet kommer den til at ligge som et subdomæne hos WordPress.

Det vil sige, at hvis du kalder din hjemmeside for Bullers Verden, så vil din webadresse være bullersverden.wordpress.com.

Hvis du skal bruge WordPress som privatperson, er det en rigtig fin løsning. Men er du en virksomhed, som ønsker at virke bare en smule seriøs, så skal du bruge et webhotel til WordPress. Ellers svarer det til at bruge en gmail-adresse, som din officielle virksomhedsmail (dét er også et no-go!).

De helt grundlæggende forudsætninger for et WordPress webhotel

Når du skal vælge et WordPress webhotel, er det en rigtig god idé, at sikre sig, at alle de basale forudsætninger er på plads. Det vil sige:

  • Har virksomheden et dansk CVR-nummer?
  • Har de en privatlivspolitik?
  • Opfylder de GDPR-reglerne?
  • Sørger de godt for din datasikkerhed?

Alt dette kan du selvfølgelig ikke se bare ved at besøge en hjemmeside. Men start med CVR-nummeret og tjek også om der er en privatlivspolitik.

Derudover kan det være rigtig godt at finde ud af, hvad andre siger om den pågældende virksomhed, så brug Trustpilot, Facebook anmeldelser eller Google anmeldelser til at vurdere den virksomhed, du påtænker, skal være dit WordPress webhotel.

Det er helt almindelige grundvilkår (ja, faktisk sund fornuft), at have styr på disse ting inden du vælger at lave en anden virksomhed passe på din hjemmeside.

Vælg et dansk WordPress webhotel

Der er et hav af fordele ved at vælge et dansk WordPress webhotel til at hoste din hjemmeside. For det første sikre du dig at du forstår alt hvad de siger og skriver.

Du har også mulighed for at finde andre danske kunder, som har brugt den pågældende virksomhed, f.eks. på Trustpilot og række ud til dem, for at høre om deres erfaringer.

Derudover er det en rigtig god forudsætning, for din kommende support, at I snakker samme sprog. Der er ikke noget værre end at skulle sidde og forsøge at beskrive sine problemer på engelsk. Du er måske ganske ferm til engelsk men det kan være, at personen i den anden ende ikke er – og så har vi balladen.

Sidst, men ikke mindst, så er der faktisk både et sikkerhedsspørgsmål og et Google-issue i dét at have en dansk WordPress hjemmeside hostet i Danmark. For dels sikre du at din data ligger her i landet (og dét skal du ALTID sikre dig!) og dels betyder det faktisk noget for din søgemaskinoptimering, at du vælger en dansk host.

Hvorfor det? Fordi Google gerne vil have at danske hjemmesider, er på dansk og er hostet i Danmark. Det vil sige, at forudsætningerne for at blive fundet på Google på ”langstilket roser” er langt større hvis du har en hjemmeside med et .dk-domæne, skriver om langstilket roser på danske og har et dansk WordPress webhotel

Det er straks værre, hvis du har et .it-domæne (som er forbeholdt italienske domæner), skriver på tysk (fordi din målgruppe primært er der) og har din hjemmeside hostet i USA (fordi det var nemmest for din virksomheds it-afdeling).

Derfor er det klart en fordel at vælge et dansk WordPress webhotel!

Sørg for at du kan få support!

Support er en anden vigtig ting, du bør sikre dig inden du vælger et webhotel. Du kan f.eks. starte med at se om du kan kontakte deres support inden du køber noget – spørg f.eks. om hvor hurtig deres support svarer på spørgsmål eller om der er daglig backup af dit domæne. Så vil du se, hvor hurtig og god support du får – hvis du får noget.

For det er desværre ofte sådan, at hostingvirksomheder er gode til at hoste hjemmeside og have serverne tændt – men knap så gode til at tale med kunder og give dem ordentlig support.

Support bliver nemlig altafgørende, når din hjemmeside en dag går ned – og tro os… det kommer til at ske! Her er det vigtigt at du kan få fat i din hostingudbyder og sikre, at din WordPress hjemmeside hurtigt kommer op igen. Det skal ske ved at genindlæse en backup fra en anden dag forud for dit nedbrud.

Én ting skal du være opmærksom på, når vi ofte snakker support: de fleste WordPress webhoteller tilbyder kun support i forhold til serveren, din hjemmeside ligger på. De tilbyder ikke support til din WordPress løsning. Det vil sige, at de ikke kan hjælpe dig, hvis du har problemer med at opdatere din WordPress hjemmeside eller hvis der f.eks. står ”fatal error” øverst på din side.

Her henviser de typisk til en webudvikler – og så må du punge ud til sådan én.

Her vil vi gerne lige indskyde, at vi hos Websitecare tilbyder WordPress hosting inkl. fuld support til både selve serveren men i høj grad også til din WordPress løsning. Hvis du har fuld support med i din aftale, kan du kvit og frit ringe til os, når der er noget galt eller når du skal have rettet noget på din hjemmeside. Det er der stort set ingen andre, der tilbyder!

Sørg for at der bliver taget backup af din hjemmeside

Backup burde være en selvfølge og det er det gudskelov i langt de fleste tilfælde, når du vælger en hostingpartner. Men er denne backup så valid? Det vil sige, er der nogen der sikrer, at backup rent faktisk også kan bruges til at genskabe din hjemmeside, hvis uheldet er ude?

De fleste hostingvirksomheder er gode til at opsætte en server og sørge for at den kører super godt og hurtigt. Men de kender ikke nødvendigvis WordPress. De har muligvis selv rodet lidt med WordPress på et tidspunkt, men de betegner ikke sig selv som specialister.

Derfor kan det være svært at få konkret hjælp fra dem, hvis din WordPress backup ikke er 100% valid. Her skal du igen have en ekstern udvikler til at hjælpe dig.

Det gælder f.eks. hvis din hjemmeside er blevet inficeret med skadelig kode – altså hacket! Denne kode kan sagtens være lagt ind for seks uger siden men først aktiveret i dag. Men bare rolig, din WordPress hostingpartner har 30 dages backup. Ja tak – men 30 dage er jo kortere tid end seks uger.

Det vil sige, at din WordPress hjemmeside blev inficeret med skadelig kode allerede inden den ældste backup. Så når du får indlæst din backup, vil hjemmesiden gå ned igen om få timer, fordi koden stadig ligger der.

Her skal du sikre dig, at du får kigget hele din kode igennem og får fjernet den skadelige kode – for ellers vil problemet fortsætte med at opstå.

Er der SSL-certifikat på dit webhotel?

I dag er det blevet helt almindeligt, at en hjemmeside kører med et såkaldt SSL-certifikat. Det vises også i webadressen ved at der kommer et lille ’s’ efter http (f.eks. https://www.ditdomænenavn.dk).

Det lille ’s’ indikerer at hjemmesiden kører med et sikkerhedscertifikat og er i dag noget, som bl.a. Google, sætter rigtig stor pris på. Det vil sige, at det i den grad forbedrer dine chancer for at blive fundet på Google.

Sørg for at undersøge, om dit WordPress webhotel tilbyder dette, for hvis ikke skal du selv sørge for at håndtere det – og dét er en smule teknisk. Her kan du godt komme til at bruge rigtig mange timer på at bøvle med at få det sat rigtigt op.

Flytning af din eksisterende WordPress hjemmeside til det nye webhotel

Hvis du i dag har din WordPress hjemmeside kørende på et andet webhotel og ønsker at skifte til et nyt webhotel, skal du have din hjemmeside flyttet. Det er igen en lidt teknisk ting, for man skal både sørge for at få sine filer og sin database med over – og det hele skal snakke rigtigt sammen efter flytningen.

Derfor anbefaler vi, at hvis du har en WordPress hjemmeside i forvejen, så sørg for at dit nye WordPress webhotel tilbyder at flytte din hjemmeside over til dem gratis. Så sparer du en masse kræfter på selv at skulle gøre det.

I dag findes der en række værktøjer, så man ret nemt kan flytte hjemmesiden over – så hvis du ikke har dette med på dit nye webhotel, så vil du kunne få en WordPress udvikler til at hjælpe dig med dette uden det koster en bondegård.

Webhotel med one-click WordPress installation

Hvis du ikke i forvejen har en aktiv WordPress hjemmeside kørende men ønsker at bygge en helt ny hjemmeside op, så skal du starte med at installere WordPress på dit webhotel.

I ’gamle dage’ var det noget med at hente installationsfilerne ned fra WordPress.com, udpakke dem, uploade dem via FTP og køre installationen igennem.

I dag kan det gøres med en såkaldt one-click-installation. Det vil sige, at du blot klikker på en knap og så bliver WordPress installeret automatisk.

Du fortæller blot hvilket navn, din side skal have og hvilket såkaldt tabelpræfix (et unikt navn, som din side får i databasen) du vil køre med – så går der under ét minut og så er din WordPress hjemmeside klar.

Så skal du selvfølgelig i gang med det store arbejde med at sætte hjemmesiden op fra bunden. Det er typisk ikke noget dit WordPress webhotel kan hjælpe dig med og hvis du støder på udfordringer, så er du nødt til at række ud til en ekstern udvikler. Men i dag findes der et hav af muligheder for at få hjælp og rigtig mange mennesker har selv bygget deres hjemmesider, så du kan nok også finde hjælp i dit netværk.

Skal du have et Shared, Cloud eller Dedikeret WordPress webhotel?

Der findes forskellige typer af hosting og hvilken service du vælger afspejler sig i den grad også i prisen:

  • Shared server – her deler du en server sammen med hundredvis eller tusindvis af andre hjemmesider. Det er typisk også den billigste løsning og den, som passer til størstedelen af de fleste virksomheder. Det kan dog betyde, at din hjemmeside bliver påvirket væsentligt hvis nogle af de andre hjemmesider får ekstra meget trafik og det gør også at serveren er mere sårbar overfor hackerangreb.
  • Cloud server – dette kaldes også en VPS eller Virtual Private Server. Som navnet indikerer, er det en privat server, kun til dig og din hjemmeside. Den er ’i skyen’ og altså ikke en fysisk server, som står i en kælder. I og med det er din egen server vil du heller ikke være påvirket af trafikudfordringer eller hackerangreb på andre sider. Til gengæld er prisen også noget højere, fordi det netop er din egen server.
  • Dedikeret server – dette er, ligesom cloud server, en privat server kun til dig. Men den er fysisk! Det betyder at du har endnu mere kraft til rådighed men det betyder også at der er en teknikker, der skal passer din server og sikre sig, at den rent faktisk kører. Og dét koster mange penge.

Få ubegrænset WordPress webhotel og meget mere

Hos Websitecare har vi udviklet et koncept, hvor du får ubegrænset WordPress hosting – du skal ikke bekymre dig om ram, harddisk, antal besøgende, antal CPU-kerne og meget mere.

Vi anbefaler også at du vælger en serviceaftale, når du hoster din WordPress hjemmeside hos os. Det betyder, at vi tager en ordentlig WordPress backup af din side hver dag. Vi opdaterer også din WordPress hjemmeside, når der kommer en ny version og vi opdaterer alle dine plugins. Det giver dig sikkerhed for at din side altid kører. Og skulle den gå ned (eller endnu værre, blive hacket), så reetablerer vi din hjemmeside inden for 30 minutter!

Derudover får du også mulighed for ubegrænset WordPress support, som rent faktisk betyder, at vi står klar til at hjælpe dig, hvis du støder på problemer på din WordPress hjemmeside. Det kunne f.eks. være at der opstod en fejl på siden – eller at en knap ikke vil dét, du har tænkt den skal. Du kan også få support til CSS-styling og til fejlsøgning på siden. Og vi giver dig tips og tricks til, hvordan du får dit indhold ind på siden og til hvordan du får endnu mere ud af din hjemmeside.

Sidst, men ikke mindst, har vi også en Webmaster-service, som du kan tilkøbe. Dét betyder, at vi simpelthen passer din hjemmeside. Vi opretter nye sider, nye produkter, tilpasser det eksisterende indhold, udskifter medarbejdere, installerer plugins og meget meget mere.

Skriv en kommentar

WordPress support - uden begrænsninger!

Kontakt os

Websitecare ApS
Nordre Borrelyngvej 3
3770 Allinge

+45 53 76 04 52

CVR. 43749889