10 WordPress plugins vi altid selv bruger

Indhold

Introduktion til WordPress plugins

Én af de mest fantastisk ting ved at lave en hjemmeside i WordPress er de mange plugins, som man kan tilføje for at gøre sin hjemmeside endnu bedre. Alt fra kontaktformularer og knapper til webshops og medlemsmoduler.

Ni ud af ti gang vil du ofte kunne finde et plugin, som kan bruges og du slipper for at skulle have fat i en udvikler, for at tilpasse din hjemmeside.

Det kan dog godt være uoverskueligt at skulle navigere sig igennem de næsten 60.000 WordPress plugins, der efterhånden er tilgængelig på ”WordPress Plugin Directory” og derfor får du her lidt hjælp.

I dette blogindlæg gennemgår vi de 10 plugins vi oftest selv bruger i vores arbejde. Måske kender du nogle af dem i forvejen, måske er der nogle du ikke har brug for (endnu) – men de er alle udviklet af pålidelige virksomheder, bliver jævnligt opdateret og er downloadet og installeret af mange tusinde mennesker.

God fornøjelse.

Yoast SEO plugin til WordPress

Yoast SEO

Med mere end 400 mio. downloads (og +5 mio. aktive installationer) er Yoast SEO ét af de mest benyttede WordPress plugins – og dét er der en helt særlig grundt til.

Når det kommer til søgemaskineoptimering, er WordPress ’out-of-the-box’ super godt optimeret, men én grundlæggende ting mangler: muligheder for at kunne skrive meta titel og meta beskrivelse!

Med Yoast SEO får du et all-in-one værktøj, som kan hjælpe dig med at forbedre dine muligheder for at blive fundet på Google.

For udover at kunne oprette meta titel og meta beskrivelse, kan Yoast SEO også give dig et fingerpeg om, hvorvidt dit indhold er blevet godt optimeret til Google. Du skriver blot dit søgeord ind, for den pågældende side, og så får du (meget pædagogisk) en lampe, som enten er rød, gul eller grøn:

 • Rød lampe – dit indhold er ikke godt optimeret til Google og der er klart noget du kan forbedre (typisk skyldes det er der ikke er meget tekst eller at dit søgeord slet ikke indgår i teksten).
 • Gul lampe – dit indhold er nogenlunde optimeret til Google men der er fortsat lidt at gøre (f.eks. alt-tags på billeder, manglende overskrifter eller udgående links).
 • Grøn lampe – dit indhold er godt optimeret til Google og du bør få gode resultater med det.

Med andre ord, er Yoast SEO et ’must have’ når det kommer til WordPress plugins.

Ninja Forms kontaktformular WordPress plugin

Ninja Forms

En formular er i dag meget mere end blot en kontaktformular. Den kan bruges til tilmeldinger, bestillinger og meget mere. Ninja Forms er med sine 31 mio. downloads (og mere end 1 mio. aktive installationer) et formularplugin til WordPress, som har bevist sit værd.

Det har en ’drag-and-drop’ builder, som er super brugervenlig og gør det nemt at bygge dine egne formularer. Du kan også nemt tilpasse din formular, så den bliver stylet præcis som du gerne vil have det.

Du kan vælge mellem 27 forskellige felter, såsom tekstfelt, datofelt, emailfelt, talfelt og meget mere. Du bygger simpelthen din formular op med alle de felter du har brug for.

Hvis vi skal fremhæve et par absolutte fordele ved dette plugin, så er det:

 • Ubegrænset antal formularer – du kan oprette lige så mange formularer, som du har lyst til.
 • Gemmer dine udfyldte formularer – det vil sige, at du altid kan finde de tidligere indsendte formularer (du skal dog lige passe på GDPR her!).
 • Mulighed for eksport – få data fra alle dine gemte formularer ud i et Excelark, så du efterfølgende kan bearbejde det (men pas igen på GDPR her!).
 • Mulighed for integrering med betalingsmodul – så du f.eks. kan modtage betaling i en tilmeldingsformular med f.eks. Paypal eller Stripe. Dette kræver dog at du tilkøber et tillægsmodul fra Ninja Forms.
 • Mulighed for integration med Mailchimp – brug formularen til at få folk tilmeldt dit nyhedsbrev, f.eks. hvis de sætter et flueben i ”Tilmeld mig nyhedsbrevet” i din almindelige kontaktformular.

Ninja Forms er netop beviset på, at det ikke bare er en simpel kontaktformular – du får uanede muligheder for at tage din WordPress hjemmeside til et helt nyt niveau.

WordPress plugin 301 redirect

Redirection

Hvis du retter eller sletter en URL-adresse, skal du altid sørge for at en 301 redirect! Ellers risikerer du både at sende et kedeligt signal til Google og sende dine kunder ind på en ”404 – siden kunne ikke findes”. Det er ærgerligt, når det sker.

Derfor bruger vi altid WordPress pluginet ”Redirection” til at lave 301 redirects.

Det er utrolig nemt at lave en ny redirection, hvis du f.eks. har slettet et produkt eller en service, som du ikke længere vil tilbyde. Så kopierer du blot den gamle URL ind i ”Redirection” og fortæller, hvor dine besøgende i stedet skal sendes hen (f.eks. til forsiden). Og vupti… så vil alle, der prøver at tilgå den gamle side, lande på forsiden (inklusiv Google).

Det kan også bruges, når du f.eks. skifter hjemmeside. Her vil du typisk have en masse gamle URL-adresser, som ikke længere findes på din nye hjemmeside. F.eks. kan det være, at alle dine gamle webadresser slutter på .php eller .htm. I WordPress er det ”fine webadresser” uden disse endelser og derfor skal du sikre, at folk kommer over på den nye side.

I dette tilfælde kan du med fordel oprette et Excelark, hvor du har alle dine gamle webadresser i den ene kolonne og alle dine nye webadresser i den anden kolonne. Dette Excelark uploader du til ”Redirections” og så er alt opdateret. Det er meget nemt.

Derfor er dette WordPress plugin også altid ét vi bruger, når vi selv har lavet nye hjemmesider.

Google Tag manager plugin til WordPress

Google Tag Manager

Oprindeligt anbefalede vi faktisk folk at bruge et såkaldt ”Header and Footer” plugin, når de skulle indsætte diverse koder på deres WordPress hjemmeside. Men dét gør vi ikke mere. I stedet anbefaler vi Google Tag Manager, som er Google’s værktøj, der kan sikre, at du har styr på alle koderne.

Ved at installere en Google Tag Manager container på din hjemmeside, kan du efterfølgende tilføje alle mulige andre scripts og koder.

Hele oprettelsen og administrationen foregår på Google Tag Managers hjemmeside, men for at få det hele i gang, skal du bruge et WordPress plugin, til at installere Google Tag Manager. Her anbefaler vi ”Google Tag Manager for WordPress”, som er downloadet mere end 5 mio. gange og i dag er aktiv på +600.000 installationer.

Her skal du blot udfylde dit Google Tag Manager ID og så opsætter pluginet selv alt det der er nødvendigt. Normalt skal man nemlig både lægger et script ind i headeren og i body’en hvilket godt kan blive lidt bøvlet. Her er det nemt – ind med dit ID og tryk på ”Gem ændringer”, så er det hele opsat.

WooCommerce til WordPress

Woocommerce

WordPress var oprindeligt et blogsystem men i dag kører mere end hver femte side med webshoppluginet ”Woocommerce”. Dermed er det også verdens mest populære open-source eCommerce løsning.

Det er godt nok også lidt fascinerende: man kan, helt uden omkostninger, få sin egen webshop. Man opsætter en WordPress hjemmeside og tilføjer WooCommerce pluginet. Så kører det!

WooCommerce er blevet installeret mere end 186 mio. gange og er i dag kørende på mere end 5 mio. hjemmesider verden over. Det er et all-in-one webshop plugin til WordPress, som gør dig i stand til at opsætte en onlinebutik med ganske få ressourcer.

Allerede ved installationen af pluginet bliver du guidet igennem opsætningen og du kan nemt oprette produkter – både fysiske og digitale. Så om du har en webshop, der sælger børnetøj eller en konsulentforretning, der sælger onlinekurser, så kan det hele klares med WooCommerce.

I og med at WooCommerce er blevet det mest benyttede webshopplugin, er der i dag også masser af muligheder for at integrere vores danske betalingsløsninger, f.eks. Dankort og Mobilepay.

Den gratis version af WooCommerce vil kunne dække langt de flestes behov men skulle du få brug for nogle lidt mere specielle ting, så har WooCommerce udviklet en række forskellige add-ons til deres eget system.

Duplicate Post WordPress plugin

Duplicate Post

Når man skal lave en ny underside på sin WordPress hjemmeside, kan det ofte være lettest at tage udgangspunkt i en allerede udgivet side – men man kan ikke lave en kopi af en underside i WordPress. Her er man igen nødt til at installere et plugin.

Yoast (dem, som også havde lavet SEO-pluginet) har et plugin, som kan hjælpe dig med at klone en allerede eksisterende side eller indlæg: ”Yoast Duplicate Post”.

Reelt set gør dette WordPress plugin kun én ting – de skabe en kopi af et andet indlæg. Men bare vent, når du først har installeret det, vil du ikke kunne undvære det.

Du kan enten vælge at stå på et eksisterende indlæg og klone det, hvorefter du hurtigt bliver først over i den nyoprettede kopi, som du så kan tilpasse. Eller du kan markere en række sider eller indlæg og via menuen klone dem alle på én gang.

Note: Yoast Duplicate Post kan ikke duplikere de såkaldte “custom post types”. Det er f.eks. portfolio-items, som dit tema måske har.

Her kan du i stedet installere “Duplicate Page” som har et lidt misvissende navn, da det rent faktisk kan duplikere alle typer indhold.

WP Rocket plugin til hastighedsoptimering

WP Rocket

Hastigheden på din hjemmeside er altafgørende – både for Google og dine brugere, som ikke gider vente i mange sekunder på at dit indhold bliver loadet.

WP Rocket” er et plugin, som hurtigt kan hjælpe dig med at optimere hastigheden på din WordPress hjemmeside.

Det er blandt de førende i verden, når det handler om performance plugins til WordPress og har en række funktioner, som gør at sekundet efter du har aktiveret pluginet, er din side markant hurtigere.

Dét kan du f.eks. teste på GTMetrix før og efter du har installeret pluginet.

Udover at være et såkaldt cache-plugin, sørger WP Rocket blandt andet også for at reducere antallet af HTTPS-kald og bruge GZIP til komprimering (lidt nørdet, ja, men det er faktisk nogle af de faktorer, som folk ofte spørger om, for de har kørt en Google-rapport i Lighthouse)

Det skal dog nævnes at WP Rocket ikke er gratis, desværre. Men det er bestemt værd at investere i dette plugin, da vi ser bedre resultater med dette end de øvrige plugins, der findes. Grunden til at vi fortsat anbefaler det er, at vi bruger netop dette plugin på de sider, som vi står for i vores hosting- og serviceaftaler.

Hvis du ikke vil betale dig fra performanceoptimering, så anbefaler vi pluginet ”WP Fastest Cache”, som er gratis, og i skrivende stund er blevet downloadet 31 mio. gange og er aktivt på mere end 1 mio. kørende installationer.

iThemes Security plugin til WordPress

iThemes Security

Sikkerheden er vigtigt for din hjemmeside, for hvis den ikke er i top, er det stor chance for at netop din hjemmeside bliver den næste, hackerne kaster deres kærlighed over.

”iThemes Security” er et plugin, der er udviklet til netop at sørge for at sikkerheden er i top. Det er et plugin, som faktisk laver en masse tekniske rettelser, som du ikke selv ville kunne lave.

På få minutter vil du således bl.a. kunne opsætte følgende:

 • To-faktor login – udover dit brugernavn og password, skal du også godkende dit login med f.eks. Google Authenticator eller klikke på et link i en email.
 • Stærke passwords – opsæt regler for, hvor stærke passwords du kræver af dine brugere.
 • reCAPTHA – gør det besværligt for spammere, at udfylde dine kontaktformularer.
 • Filændringslog – hold øje med om dine filer bliver ændret. Det er ofte tegn på at nogen har fået adgang til din side, som har onde hensigter.
 • Scan for fejl – iThemes scanner to gange dagligt din WordPress hjemmeside for kendte fejl i systemet og rapporterer det til dig.

Med andre ord får du et komplet sikkerhedssystem, som nemt er sat op.

Der findes en række gode funktioner i den gratis version du kan hente i WordPress Plugin Directory, men vil du have den fulde pakke, så skal du betale for at opgradere til en Pro-version.

Smush - WP plugin til billedoptimering

Smush

Smush” er et WordPress plugin, der sørger for at komprimere dine billeder, når du uploader dem. Fordelen ved netop dette er (igen) hastigheden på din hjemmeside, for med tunge billeder på siden, bliver din hjemmeside nemlig meget langsom.

Når pluginet er installeret kan du også køre en gennemgang af alle dine billeder, for at sikre at de bliver komprimeret og optimeret. Og du har også muligheden for at uploade i bulk, hvilket vil sige, at det kan håndtere uploade af op til 50 billeder.

Vi oplever ofte, at man ’glemmer’ at tænke over billedets størrelse og derfor er Smush et super godt værktøj, som sikrer at man ikke fylder siden med megabite store billeder.

Mailchimp for WordPress plugin

MC4WP

Den sidste anbefaling på listen er ”Mailchimp for WordPress” eller MC4WP, som det faktisk hedder.

Det gør din hjemmeside i stand til at blive integreret med MailChimp uden at du skal bruge MailChimps egne sign-up formularer.

I stedet får du en fin lille formular, som passer meget bedre ind i dit eget layout. Det gør MailChimps formularer nemlig ikke, hvilket kan skabe stor frustration, når man nu har gjort sig så umage med sit webdesign.

Alt hvad man skal gøre, efter installation af pluginet, er at finde sin MailChimp API-kode og indsætte denne i pluginets opsætning. Så kan du vælge hvilken liste, du gerne vil have folk ind på og indsætte en lille formular på din hjemmeside.

Konklusion

Der findes som nævnt næsten 60.000 WordPress plugins og det giver dig uanede muligheder, for at få nye funktioner på din hjemmeside, uden at du skal udvikle eller kode noget.

Men når man installerer et plugin, kræver det opsætning, hvilket godt kan tage lidt tid – og engang i mellem oplever man også at to plugins skaber konflikt. Så er der ikke andet for end at deaktivere det pågældende plugin og finde et andet.

Men listen herover med 10 WordPress plugins er meget dækkende for de mest basale funktioner på din hjemmeside – har du disse, så vil du kunne håndtere mange af de funktioner, som du har behov for.

Skriv en kommentar

WordPress support - uden begrænsninger!

Kontakt os

Websitecare ApS
Nordre Borrelyngvej 3
3770 Allinge

+45 53 76 04 52

CVR. 43749889