Sørg for at din side ikke går ned – One.com lukker for PHP 7.4

Den 28. november 2022 lukker One.com ned for at man kan bruge PHP versionen 7.4 på alle deres servere. Efter denne dato vil du ikke længere kunne vælge PHP 7.4 og alle servere vil automatisk blive skiftet til PHP 8.x og hvis din side ikke virker med PHP 8.x, så vil den stoppe med at virke den 27. november.

One.com har sendt e-mails ud til alle deres kunder (hvor det berører dem) omkring denne ændring, men vi ser mange som stadig ikke har fået gjort noget ved problemet.

Her får du en række tips til hvordan du kan være sikker på om din side virker med PHP 8.X eller om du skal gøre noget inden den 28.

Hvilken PHP version benytter jeg?

For at se hvilken PHP version netop din side benytter, så skal du logge ind i one.com´s kontrolpanel og finde det punkt der hedder “PHP- og databaseindstillinger“, derinde vil du kunne se den nuværende version og skifte til en anden.

Hvis du allerede benytter PHP 8.x så behøver du ikke gøre noget lige nu.

Kan jeg ikke bare beholde PHP 7.4?

Nej. One.com har valgt at det er på tide ta man skifter væk fra PHP 7.4, og med god grund, da denne version ikke længere opdateres og derfor bliver et potentielt sikkerheds problem i fremtiden.

Du kan dog skifte til en anden host som tillader PHP 7.4 (Vi gør, men kun i kort tid), men det er kun en kortsigtet løsning.

Hvis du benytter PHP 7.4 hos one.com

Fordi du benytter en ældre PHP version, så skal du starte med at teste om din side faktisk virker med PHP 8.x. Det er heldigvis nemt. Så følg disse trin for at se om din side virker med PHP 8.x (Note: Siden kan gå ned imens du gør det her, men du får den nemt tilbage ved at sætte PHP versionen tilbage på PHP 7.4).

Sådan tester du om din side virker med PHP 8:

  1. Når du er logget ind på kontrolpanelet hos one.com og ser på din PHP version. Skift den til PHP 8.1.
  2. Vent et par minutter og besøg nu din side.
  3. Hvis forsiden virker som den skal, besøg et par undersider og se om de også virker. Specielt kontaktformularer er vigtige, da de indeholder specielle funktioner som kun aktiveres når man bruger dem.
  4. Når du har været funktionerne igennem, så skal du logge ind på wp-admin og se om alt ser normalt ud der.
  5. Hvis du oplever fejl undervejs, så tag screenshots og skriv eventuelle fejlkoder ned, så du kan sende dem til din udvikler for at fejlsøgning bliver nemmere.

Når du er færdig, kan du vælge at beholde PHP 8.x (hvis den virkede) eller nedgradere til PHP 7.4 igen og derefter finde hjælp til at få siden til at virke med PHP 8.x

Hvor meget koster det at få en side til at virke med PHP 8.x

Vi tager fra 750 kroner ekskl. moms for det, og der er som sådan ikke noget loft på det, men langt de fleste siger kan løses på under en dags arbejde. Enkelte sider er så gamle at de ikke kan opdateres til PHP 8 og derfor er det billigere at få lavet en ny.

Men lad os gennemgå den (Det koster kun 750 ekskl moms), så ser vi hvor slemt det står til og kommer med rådgivning til hvordan du bør fortsætte.

WordPress support - uden begrænsninger!

Kontakt os

Websitecare ApS
Nordre Borrelyngvej 3
3770 Allinge

+45 53 76 04 52

CVR. 43749889