Sådan omdanner du din hjemmeside til en abonnementsforretning

Rigtig mange drømmer om at omdanne deres forretning og deres hjemmeside til en abonnementsforretning – det kan nemlig være en effektiv måde at skabe gentagne indtægter (recurring revenue) og opbygge en loyale kundebase.

Hvis du allerede har en WordPress hjemmeside, er det faktisk ikke særlig svært at omdanne den til at kunne håndtere dine abonnement. Men det kræver jo altså lige at du har et abonnement.

At udtænke et abonnement i din forretning kræver lidt planlægning og overvejelse af flere faktorer.

Når du skal udtænke et abonnement i din forretning, er det vigtigt at du tænker strategisk og overvejer forskellige aspekter. F.eks. skal du evaluere din virksomheds produkter eller tjenester og afgøre, om de egner sig til en abonnementsmodel. Abonnementsmodellen fungerer godt for produkter eller tjenester, der kan levere værdi over tid, såsom software, medlemskaber, digitale nyhedsbreve, træningsprogrammer eller eksklusivt indhold.

Men det kan også sagtens bruges til fysiske varer.

Eksempler på fysiske abonnementsforretninger

Autoværksteder

Tilbyd dine kunder at opbevare vinter- og sommerdæk og montér dem hvert halve år. Du kan også fylde andre services på såsom olieskift, påfyldning af sprinklervæske etc.

Handyman/håndværker

Lav et sæsonabonnement, hvor du renser tagrender, tætner døre og vinduer, tjekker varmesystemet, river blade sammen, sprøjter for ukrudt, inspicerer træværket og alt det andet, som man egentlig selv burde gøre hvert år.

Tøjbutikker

Lej tøj ud på abonnement. Lad dine kunder modtage en pakke med udvalgte stykker tøj (alt efter deres eget ønske) og lad dem bruge det i en måned, hvorefter de returnerer det – eller vælger at købe det. Du får det retur, klargør det og sender det videre i systemet. Det er bæredygtigt og en skide god idé ????

Kunst/Brugskunst

Sælg dine kunstværker eller brugskunstgenstande på abonnement. For 350 kroner om måneden kan jeg leje et maleri og returnere det, når jeg ikke vil se på det mere. Så kan du leje det ud til en anden – eller sælge det (og alle ved, at et maleri bliver mere værd med tiden… eller også er det kun dem, der skærer deres øre af?)

Bøger og bogklubber

Send en bog ud til folk hver måned og lad dem returnere den igen, når de modtager den næste bog. På denne måde får mange mennesker glæde af den samme bog (fremfor traditionelle bogklubber, hvor man køber bøgerne og beholder dem). Jeg ved godt at du konkurrerer med bibliotekerne, men de sender jo ikke bøgerne ud. Lad folk vælge en eller flere genre og send dem nogle gode bøger.

Legetøjsbutikker

Send en pakke legetøj til børnefamilierne én gang om måneden med spændende nyt legetøj og spil. Så slipper forældrene for at skulle købe legetøj men kan blot sige: ”Nu kommer der jo snart en ny PlayBox med legetøj” – og så kan du jo vælge at lade folk returnere legetøjet, når børnene ikke gider lege med det mere

Overvej abonnementsmodel og prissætning

Når du har styr på selve indholdet i abonnement, skal du tænke over, hvilke abonnementsplaner der skal tilbydes. Overvej forskellige abonnementsniveauer, der passer til forskellige kunders behov og budgetter. Du kan tilbyde grundlæggende, premium og enterprise-planer med varierende funktioner og priser.

Tænk også på, om du vil tilbyde prøveperioder eller rabatter for nye abonnenter for at tiltrække dem til din service.

En vigtig brik i det hele at fastlægge en konkurrencedygtig prissætning. Undersøg markedet og se, hvad dine konkurrenter opkræver for lignende abonnementer. Vurder værdien af dine produkter eller tjenester, og sørg for, at prisen er rimelig og retfærdig i forhold til det, du tilbyder. Vær også opmærksom på, at prissætning kan have indflydelse på abonnenternes tilfredshed og fastholdelse.

Du skal selvfølgelig også sætte dig ned og lave nogle beregninger på, om det overhoved kan svare sig. Hvad bruger du i tid, hvilke omkostninger har du til produktion og materialer etc.

Men hav også for øje, at mange bruger abonnementet meget i starten – og meget lidt senere. Tænk bare over dig eget fitnessabonnement… I starten var du fyr og flamme, men så ebbede det lige så stille ud og i de sidste mange måneder betalte du faktisk for et produkt, som du slet ikke brugte ????

Sørg for at du kan håndtere dine abonnementer via din hjemmeside

Ved at bruge de rigtige værktøjer kan du nemt implementere abonnementsfunktionalitet på din WordPress hjemmeside.

Vi anbefaler altid disse tre gode værktøjer til vores kunder, når de gerne vil omdanne deres hjemmeside til en abonnementsforretning:

  1. WooCommerce Subscriptions
  2. MemberPress
  3. Stripe Subscription

WooCommerce Subscriptions

WooCommerce Subscriptions er et WordPress-plugin, der integreres med WooCommerce (et webshopmodul til WordPress) og giver dig mulighed for at sælge abonnementer på dine produkter eller tjenester.

Det tilbyder en bred vifte af funktioner og fleksibilitet og der out-of-the-box stort set klar til de fleste virksomheder. Det kræver lidt opsætning og så skal der selvfølgelig også være en tilhørende betalingsløsning, for at du kan modtage pengene.

Her er et eksempel på, hvordan du kan bruge det:

Lad os sige at du har en service eller et fysisk produkt, som du gerne vil sælge (måske nogen af de ovenstående eksemper). I WooCommerce Subscriptions kan du oprette abonnementsplaner, hvor dine kunder kan tilmelde sig månedlige eller årlige abonnementer for at modtage din service eller dine produkter.

Det foregår egentlig ved at dine kunder shopper, som de plejer i en webshop, men i stedet for at købe produktet eller servicen én gang, bliver deres kort tilmeldt et abonnement, som trækker pengene månedligt eller årligt.

WooCommerce Subscription håndterer de automatisk gentagne betalinger, abonnementsstyring og kan endda håndtere muligheden for at tilbyde prøveperioder. Dette gør det nemt for dig at drive en abonnementsforretning og sikre dig en løbende indtægter.

MemberPress

MemberPress er et fedt medlemskabsplugin til WordPress, der giver dig mulighed for at oprette medlemskaber og sælge adgang til eksklusivt indhold eller funktioner.

Det er et ideelt værktøj, når du ønsker at opbygge en eksklusiv abonnementsforretning og sælge kurser eller lignende, hvor man køber sig adgang til nogle lektioner og gennemfører et onlineforløb.

Her er et eksempel på, hvordan du kan bruge det:

Lad os sige, at du er en terapeut og ønsker at tilbyde et onlineforløb til dine klienter, hvor du guider dem via videolektioner.

Ved hjælp af MemberPress kan du oprette forskellige medlemskabsniveauer, f.eks. grundlæggende, premium og professionel. Hvert medlemskabsniveau kan have adgang til forskellige materialer, videoer og øvelser. Du kan også administrere abonnenter, håndtere betalinger og endda tilbyde medlemsrabatter via MemberPress.

MemberPress giver dig dermed mulighed for at skabe en eksklusiv oplevelse for dine abonnenter og differentiere dig fra konkurrenterne.

Stripe Subscription

Stripe Subscription er ikke et selvstændigt WordPress-plugin, men en abonnementsfunktion, der tilbydes af Stripe-betalingsgatewayen. Stripe er en populær og pålidelig betalingsløsning, og deres abonnementsfunktionalitet kan nemt integreres med forskellige e-handelsplugins som WooCommerce og Easy Digital Downloads.

Men derudover har de også en stand-alone løsning, hvor du blot skal indsætte et stykke kode på hjemmesiden, der hvor du gerne vil have at kunderne skal kunne oprette sig.

Det er dermed i Stripe, du håndterer alle dine abonnementer, og ikke i WordPress. Så du kan ikke integrere dine produkter fra hjemmesiden eller sikre at det kun er betalende brugere, der har adgang til noget specifikt materiale.

Men det er stadig en glimrende og hurtig løsning til mange andre løsninger.

Her er et eksempel på, hvordan du kan bruge det:

Du driver måske en softwarevirksomhed, der tilbyder cloud-baserede abonnementstjenester og hele brugeroprettelsen foregår f.eks. via en licensnøgle.

Ved hjælp af Stripe Subscription kan du oprette forskellige abonnementsplaner for dine kunder, f.eks. en grundlæggende plan, en premium plan osv.

Stripe håndterer de gentagne betalinger og abonnementsadministration, hvilket giver dig en problemfri betalingsproces. Du kan også udnytte Stripe’s stærke sikkerhed og omfattende rapporteringsværktøjer.

Bliv klar til at håndtere abonnementer i WordPress

At omdanne din WordPress hjemmeside til en abonnementsforretning kan være en smart måde til at skabe gentagne indtægter og opbygge en loyale kundebase.

Men du skal først og fremmest finde ud af, hvilket plugin eller løsning du vil bruge til din hjemmeside.

Og så skal du sikre dig, at du har en funktionel og opdateret hjemmeside – og skulle dét være et problem, så tag endelig fat i os. Vi rådgiver dig også gerne om hvilket abonnementsplugin, du evt. skal vælge.

WordPress support - uden begrænsninger!

Kontakt os

Websitecare ApS
Nordre Borrelyngvej 3
3770 Allinge

+45 53 76 04 52

CVR. 43749889